Partners

Doe je mee als partner?

Maatschappelijke organisaties kunnen als partner meedoen en zijn welkom in het platform voor de landelijke beweging. De Plekberaden voor de Toekomst zijn een open uitnodiging voor landelijke- en lokale autoriteiten om zich bij dit maatschappelijke langetermijnperspectief aan te sluiten. Dit platform en deze beweging ter bevordering van het langetermijnperspectief wordt door onderstaande drie partijen gefaciliteerd en geïnitieerd.

Partner worden

Wil je partner worden in deze maatschappelijke beweging voor de generatie van morgen? Sluit je aan door de beweging te supporten en intensiveren. Wordt partners door locaties voor de Plekberaden en trainingen beschikbaar te stellen, support voor de landelijke-lokale Plekberaden voor de Toekomst, of PR en communicatie te delen ten aanzien van de landelijke beweging.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Mail miranda@labtoekomstigegeneraties.nl of bel 06-27068295

Partners van de Week voor Toekomstige Generaties:

The Turn Club

The Turn Club is een groeiend netwerk van kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars, die hun krachten bundelen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken met een kunstenaars mindset. De Toekomstverkiezing is in maart jl. geïnitieerd door The Turn Club en heeft verschillende samenwerkingsverbanden mogelijk gemaakt zoals het netwerk van Toekomst Ambassadeurs in diverse gemeenten in Nederland. Al 500+ meldden zich aan voor de belofte van het Ministerie van de Toekomst.

Ministerie van de Toekomst

Het is het Ministerie voor de hele samenleving, waar iedereen, of je nou een uitkijker of een lange termijn denker, een bouwer of strateeg, boer of stedeling, wetenschapper of kunstenaar bent, samen de dienst uitmaakt. Een ministerie met gedeelde waarden, gebruiken en kennis, een ministerie dat open is, participatief, door, van en voor iedereen. Het Ministerie van de Toekomst is een nieuw platform waar mensen samen de toekomst vormgeven. Hoe zien onze beslissingen eruit als ze van iedereen zijn en als we 15, 45, 105 en zelfs 195 jaar vooruit denken? Het Ministerie van de Toekomst is een nieuw democratisch platform waar mensen samen de toekomst vormgeven. Iedereen die meedoet wordt Minister van de Toekomst.

Lab Toekomstige Generaties

Het Lab Toekomstige Generaties (Lab TG) streeft ernaar om de belangen voor het welzijn van huidig- en toekomstige generaties bij iedere beslissing mee te nemen en mee te wegen. Het Lab Toekomstige Generaties werkt vanuit twee focusthema’s, inclusiviteit en duurzaamheid. De belofte van het Lab TG is: voor de mooist mogelijke toekomst. Samen willen we het lange termijn perspectief voorop houden bij elk besluit. De Plekberaden voor de Toekomst worden door het Lab TG getraind.

The Earth Charter

Het Earth Charter is een integrale visie, een moreel kompas en een mondiale beweging voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. Het Handvest voor de Aarde, in het Nederlands. De Week voor Toekomstige Generaties en dit platform ten aanzien van ons lokale-landelijk langetermijnperspectief, wordt gevoed en geinspireerd door het handvest. Neem een kijkje naar de waarden die centraal staan in dit holistische, socio-economische en ecologische waarde kader. Onze wereld die we nalaten en de mooist mogelijke toekomst wordt mede mogelijk gemaakt door dit holistisch geïnspireerde handelingsperspectief.

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. Iedereen kan bijdragen aan een duurzame, eerlijke, schone en inclusieve wereld. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015. Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter.

Campus Landgoed Zonheuvel

Campus Landgoed Zonheuvel is de plek waar een groep van ca 40 partners samenwerken (waaronder Lab Toekomstige Generaties en The Turn Club) rond de SDG’s, dialoog, arbeidsverhoudingen en kunst & cultuur.