Partners

Doe mee! en draag bij aan de beweging voor de toekomst

 

Maatschappelijke organisaties kunnen als partner meedoen en zijn welkom in het platform voor de landelijke beweging. De Plekberaden voor de Toekomst zijn een open uitnodiging voor landelijke- en lokale autoriteiten om zich bij dit maatschappelijke langetermijnperspectief aan te sluiten. Dit platform en deze beweging ter bevordering van het langetermijnperspectief wordt door onderstaande drie partijen gefaciliteerd en geïnitieerd.

Partner worden


Wil je partner worden in deze maatschappelijke beweging voor de generatie van morgen? Sluit je aan door de beweging te supporten en intensiveren. Wordt partners door locaties voor de Plekberaden en trainingen beschikbaar te stellen, support voor de landelijke-lokale Plekberaden voor de Toekomst, of PR en communicatie te delen ten aanzien van de landelijke beweging.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Mail miranda@labtoekomstigegeneraties.nl of bel 06-27068295

Partners van de Week voor Toekomstige Generaties:

The Turn Club


The Turn Club is een groeiend netwerk van kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars, die hun krachten bundelen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken met een kunstenaars mindset. De Toekomstverkiezing is geïnitieerd door The Turn Club en heeft verschillende samenwerkingsverbanden mogelijk gemaakt zoals het netwerk van Toekomst Ambassadeurs in diverse gemeenten in Nederland. Al 800+ meldden zich aan voor de belofte van het Ministerie van de Toekomst om de belangen te behartigen van toekomstige generaties.

Ministerie van de Toekomst


Het is het Ministerie voor de hele samenleving, waar iedereen, of je nou een uitkijker of een lange termijn denker, een bouwer of strateeg, boer of stedeling, wetenschapper of kunstenaar bent, samen de dienst uitmaakt. Een ministerie met gedeelde waarden, gebruiken en kennis, een ministerie dat open is, participatief, door, van en voor iedereen. Het Ministerie van de Toekomst is een nieuw platform waar mensen samen de toekomst vormgeven. Hoe zien onze beslissingen eruit als ze van iedereen zijn en als we 15, 45, 105 en zelfs 195 jaar vooruit denken? Het Ministerie van de Toekomst is een nieuw democratisch platform waar mensen samen de toekomst vormgeven. Iedereen die meedoet wordt Minister van de Toekomst, actief in langetermijn denken voor eigen omgeving.

Lab Toekomstige Generaties


Het Lab Toekomstige Generaties (Lab TG) streeft ernaar om de belangen voor het welzijn van huidig- en toekomstige generaties bij iedere beslissing mee te nemen en mee te wegen. Het Lab Toekomstige Generaties werkt vanuit twee focusthema’s, inclusiviteit en duurzaamheid. De belofte van het Lab TG is: voor de mooist mogelijke toekomst. Samen willen we het lange termijn perspectief voorop houden bij elk besluit. Het Toekomstdenken en de tools worden door het Lab TG getraind.

The Earth Charter

Het Earth Charter is een integrale visie, een moreel kompas en een mondiale beweging voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. Het Handvest voor de Aarde, in het Nederlands. De Week voor Toekomstige Generaties en dit platform ten aanzien van ons lokale-landelijk langetermijnperspectief, wordt gevoed en geinspireerd door het handvest. Neem een kijkje naar de waarden die centraal staan in dit holistische, socio-economische en ecologische waarde kader. Onze wereld die we nalaten en de mooist mogelijke toekomst wordt mede mogelijk gemaakt door dit holistisch geïnspireerde handelingsperspectief.

Worldconnectors, Affliate Earth Charter


Worldconnectors is een netwerk van prominente en betrokken Nederlanders die zich inzetten voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. Dit is een dynamische thinkcubator die de maatschappelijke waarden van haar leden verenigt en echte verandering teweegbrengt. Samen werken we aan verrassende initiatieven die de wereld mooier maken en het behalen van de Sustainable Development Goals versnellen. Onze coalitie van betrokken verbinders, brengt professionals samen uit diverse sectoren, generaties en disciplines om complexe duurzaamheids- en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Van beleidsmakers, ondernemers, wetenschappers tot vertegenwoordigers van NGO’s en media; allemaal verbinden ze zich vanuit hun professionele functie om positieve maatschappelijke verandering te bewerkstelligen. De visie en het werk van de Worldconnectors zijngebaseerd op de VN Millenniumverklaringen het Earth Charter. 

Sustainable Development Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. Iedereen kan bijdragen aan een duurzame, eerlijke, schone en inclusieve wereld. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015. Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter.

SDG Lokaal

 

SDG Lokaal versterkt lokale teams zodat zij in hun gemeenschap een eigen SDG Lokaal kunnen starten en hiermee versneld en intrinsiek gedreven bij kunnen dragen aan de SDG’s.
Met elkaar identificeren we de meest krachtige randvoorwaarden voor een sterke, eigen SDG Lokaal organisatie en bieden we ondersteuning bij de inrichting en het uitrollen ervan. Denk hierbij aan een praktisch platform, passende programma’s, relevante partners, proeftuin mogelijkheden, podium en ondersteuning bij positionering. Iedereen z’n eigen SDG Lokaal voor een mooie, sterke samenleving.

Campus Landgoed Zonheuvel

Campus Landgoed Zonheuvel is de plek waar een groep van ca 40 partners samenwerken (waaronder Lab Toekomstige Generaties en The Turn Club) rond de SDG’s, dialoog, arbeidsverhoudingen en kunst & cultuur.

SDG House Maastricht

SDG House Maastricht is de lokale innovatiehub voor de Global Goals in Maastricht en de Euregio. Op lokaal niveau wil SDG House Maastricht een netwerk vormen van mensen en organisaties die werken aan het lokaliseren van de SDG’s. Door meet-ups te organiseren, samenwerking mogelijk te maken en onze expertise te delen, creëren we netwerken voor verandering!

Bureau Burgerberaad

Bureau Burgerberaad stimuleert burgerberaden met impact. Stichting Bureau Burgerberaad is een jonge, onafhankelijke non-profitorganisatie. De droom is een democratie waarin politiek en inwoners samenwerken om taaie vraagstukken op te lossen en samen de toekomst vorm te geven. Burgerberaden spelen hierin een cruciale rol – mits ze goed worden uitgevoerd. 

Grootouders voor het Klimaat

In Nederland zijn de Grootouders voor het klimaat vanaf december 2016 actief. Als beweging oefenen zij druk uit, bijvoorbeeld op de politiek. Zij gunnen alle kleinkinderen een leefbare wereld. Daarom roepen zij overheid, bedrijfsleven en burgers op om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken.