Meedoen

Doe je mee?

Meld je aan als Toekomst Ambassadeur in Nederland! Je neemt het initiatief om een evenement, interventie of experiment te organiseren; voor de inbedding en verankering van de stem van de generaties na ons.

Gewoon bij jou in de buurt. We nemen contact met je op!

Toekomst agenda met het oog op de belangen van generaties na ons

 

 

 

 

  • Er is niets mooier en belangrijker dan samen goede voorouders zijn!

  • Samen geven wij stem aan de belangen en het welzijn van de generaties na ons door middel van experimenten en interventies voor de belangen en de stem van toekomstige generaties.

  • Samen met jou en andere toekomstdenkers en doeners ontdekken we nieuwe manieren en vormen om lokaal experiment en inspiratie te organiseren. Gewoon bij jou in de buurt. Klaar voor?

  • In creatieve vormen van experiment en interventie zoals de ToekomstRaad of het Plekberaad, geef je samen handen en voeten aan het langetermijn perspectief in de wijk, gemeente of provincie.

  • Onze wereld staat voor gedeelde duurzaamheidsopgaven, met oog op alle generaties. Iedere (SDG) gemeente heeft tot taak om de SDG Actie Agenda mede-mogelijk te maken en door te geven in de SDG Action Week en tijdens de UN Summit of the Future op 22 en 23 september in New York.

  • Door te experimenteren sociaal- economische sub-thema’s in intergenerationele evenwaardigheid, ontdekken we samen strategische input bij de plek. Met de mooist mogelijke toekomst voor ogen.

  • In samenwerking ontwikkelen en innoveren we het democratisch bestel in de maatschappelijke democratie, voor de beweging van de toekomst in 342 gemeenten; nu, hier en elders in de wereld


Tijdslijn 2024


 
1 september: (inter)nationale publiekscampagne
 
5, 13, 19 of 27 septemberTraining in Toekomstdenken in Utrecht
 

19-25 september #SDGs2030  

De Week voor Toekomstige Generaties

SDG Action Week
 

20 september met SDG Nederland: Centrale Toekomstbouwplaats in Breda

 
20-29 september: Global Goals Week

22 en 23 september
UN Summit of the Future in New York


25 september met het Ministerie van de Toekomst
bij GeoFort: LIVE Ministerraad


25 september met SDG Nederland: SDG Action Day


Zeven Generaties Inleefoefening

Deze oefening in lange termijn denken kun je tijdens events zoals een Toekomst Diner, de Toekomst Stoel of een ander experiment – zoals het Plekberaad voor de Toekomst – beluisteren en naderhand samen de vraag stellen: hoe kunnen we vandaag goede voorouders zijn? Toekomstige voorouders, neem de tijd en luister mee!

 

 

Landelijk promotiemateriaal

 

Downloads:

POSTER 2024
FLYER 2024
LOGO
HUISSTIJL
COMMERCIAL